Video Digital Out Of Home

Ondertitel maken

Video Out Of Home

Ook hierbij kunnen we leren van bevindingen uit de online marketingwereld:

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, wat dacht je van een video met een framerate van 60 frames per seconde…? Steeds meer schermen zijn geschikt voor het afspelen van kwalitatieve video’s en geven jou als investeerder de mogelijkheid om visuele impact te maken middels DOOH schermen. Video is daarmee ook breed inzetbaar en maakt het mogelijk om programmatic video campagnes in te zetten, dit is al helemaal makkelijk wanneer de video verwerkt is in een DOOH5 ad, waarbij de HTML5 techniek veel vrijheid geeft voor het gebruik van (dynamische)video.

Full screen video

De grootte van het scherm bepaald de maximale grootte van de video. Wanneer deze ruimte er technische gezien is kan deze natuurlijk benut worden. Over het algemeen kunnen we stellen dat hoe groter het oppervlak is waar bewegende beelden op vertoond worden hoe harder de advertentie opvalt. Ook voor DOOH advertising geldt echter meer dan eens de klassieke design regel ‘less is more’. Dit kan je vertalen naar de lengte van je video t.o.v. de speeltijd per vertoning. De video is dan korter dan de speeltijd waardoor je ruimte hebt voor een sterk eindkaart (eind beeld van je advertentie). Dit kan je campagne begrijpelijker, overzichtelijker en effectiever maken. Dit kan echter ook vertaald worden naar het percentage van het de schermoppervlakte welke je invult met video, zoals hieronder verder toegelicht.

Gedeeltelijke video

Hoe groot het scherm ook is, je kan zelf altijd beslissen op wat voor manier je video gebruikt in je advertenties. Full screen video hoeft namelijk niet altijd de beste oplossing te zijn. Dit kan een bewuste keuze zijn op design gebied, en te maken hebben met de opzet van de campagne, maar ook met de beschikbaarheid van high quality materialen/assets, technische specs en regelgeving. 

Liever een klassieke video player in je verder nagenoeg statische ad? Kan erg mooi werken! Liever een smooth verwerkte video die geen scherpe kaders heeft en heel organisch in je ad verwerkt is: tres chique! Je kan er zelfs voor kiezen om meerdere video’s in 1 advertentie te verwerken. (hebben we DOOH creatie voor Robin Hood DFW gemaakt?!)

Regelgeving speelt bijvoorbeeld een grote rol bij snelwegreclame waarbij maar een bepaald percentage van het scherm bewegend beeld mag bevatten. Voor de 3FM campagne is dit bijvoorbeeld erg mooi opgelost door alleen beelden IN de drie met video in te vullen (Case van 3FM laten zien!!).  

Weet dus dat video op vele manieren gedeeltelijk te verwerken is in DOOH uitingen waardoor je altijd met bewegend beeld de aandacht kan trekken zonder het scherm helemaal te vullen.

Recente Video Cases

Interactieve multi- video

Wanneer je over een aantal mooie relevante video’s beschikt kan je er voor kiezen om deze omstebeurt af te spelen. Je kan er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld 4 verschillende video’s naast elkaar in de DOOH te laten zien (waarbij er steeds 1 afspeeld in het kleine kader). Passanten krijgen dan de mogelijkheid om een keuze te maken voor een specifieke video. De gekozen video kan dan full screen afgespeeld worden voor nog meer impact.

 

Video in unieke DOOH opstellingen

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, bestaan unieke DOOH opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan grote schermen in Londen die smooth de hoek om lopen of schermen met een 90° hoek (Check volgende link voor voorbelden: https://www.atsilu.com/product-2531-p10mm-90-degree-curved-led-billboard-screen-outdoor-advertising-high-quality-led-video-screen.html). Deze soorten opstellingen openen natuurlijk de deuren voor een aantal unieke invullingen die veel hoofden zullen doen draaien. Met als gevolg wellicht een bak aan free-publicity.

Denk ook aan een aantal schermen naast elkaar. Deze schermen kunnen samen veel meer waard zijn dan de schermen apart. Zoals de case van 7Up laat zien (https://dev.dooh5.nl/video/impact-met-doorlopende-video-creatie-in-meerdere-schermen/)

En wat dacht je van ALLE schermen van bijvoorbeeld Utrecht of Rotterdam centraal station. Wanneer je al deze schermen tegelijkertijd afneemt, en daardoor kan vullen, kun je mensen echt een beleving voorschotelen die extreme impact kan maken. Je kan er dan voor kiezen om een verhaallijn te implementeren, die zich afspeelt via verschillende schermen, of juist meerdere usp, karakters of messages te communiceren. Voor zover nog nooit uitgevoerd maar we willen wel alvast een naam opperen: de station takeover of radical (zoals we ook in de display advertising wereld zien). 

De eerste stappen met adverteren op unieke DOOH opstellingen kunnen echter redelijk simpel gezet worden bij bijvoorbeeld CSDM. Met hun Triple Digital en de Twins opstellingen kan je ook een puike impact maken. (Eigen case hiervoor laten zien? Van DSlab dan)

We hebben helaas geen exploitanten kunnen vinden...

DSlab is jouw partner in
DOOH5 creatie ontwikkeling!

Advies aanvragen.

DOOH5.nl is een initiatief van:

Blijf op de hoogte.

DOOH5.nl is een initiatief van: